Top 5 proljetnih beauty savjeta

Proljeće je i vrijeme je za spremanje kuće, automobila, kozmetičke torbice. Ovo zadnje mi je nekako najdraže, pa ću se u nastavku posvetiti upravo ovoj vrsti proljetnog čišćenja :).

1.Piling

Da bismo mitisere i začepljene pore držali što dalje od nas ,potrebno je češće raditi piling kože i koristiti lagane hidratantne kreme. Ja sam zaljubljena u L’Oreal Pure Clay Exfo masku. Koristim je dva puta sedmično i ne mogu biti zadovoljnija. 

2.Krem rumenilo i lagana podloga

Tešku šminku ostavite za jesen, a proljeće je pravo vrijeme za lagane BB kreme i lijepa rozikasta krem rumenila. Lice će izgledati mlado, čisto i svježe.

Cream Rouge ARTDECO #15

3.Svjetlije sjenke i sjaj za usne

Iako sam veliki ljubitelj mat usana, u proljeće se okrećem sjajevima. Trenutno mi je omiljeni L’Oreal #Sparkle shower koji nanosim preko karmina ili samo sjaj. Proziran je sa bezbroj svjetlucavih čestica koje ne osjetim na usnama.

Kada su sjenke i proljeće u pitanju mislim da ne postoji bolja paleta od Too Faced Sweet Peach palete. Sjene su pigmentisane, blendiraju se savršeno i boje su predivne…i da, mirišu na breskve 🙂

4.SPF 50

Da bismo izbjegli prerano starenje, fleke i veće kožne probleme, važno je zaštititi kožu od sunčevog zračenja. Tanak sloj kreme sa zaštitnim faktorom, naočale i pamučna odjeća su pravi izbor za proljetne šetnje i izlete.

5.Dovoljna količina tečnosti

Voda, voda i još malo vode. Moj savjet je da u toplijim mjesecima uvijek sa sobom imate flašicu vode i nemojte čekati da ožednite, tada ste već dehidrirali, nego popijte gutljaj kad god se sjetite.

Uživajte u proljeću 🙂

Toliko od mene :*

 

 

 

 

 

You may also like

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *