M.A.C Mineralize Skinfinish Soft & Gentle

Negdje između makeup tutorijala Sam Chapman u kojem je Tanya Burr samo model i saznanja da je za JLo Glow zaslužna šminka, kroz uši mi se provukla riječ highlighter i M.A.C ( haaaaaaaaaa).Bilo je to prije nešto manje od deset godina,ali kao da je prošlo stotinu. U to vrijeme makeup artisti su ljubomorno čuvali svoje znanje i tek na nekoliko YT kanala mogao si da čuješ neke odabrane šminkerske tajne. Tadašnjoj Vanji šminka je služila samo kao pomagalo da prekrije podočnjake i ode na predavanja bar nalik na ljudsko biće, a ne na pretučenog zombija.

Nakon Pixiwoo sestara našla sam  Kandee Johnson i to je bilo to.

Prvo sam istražila drogerije, a onda su na red došli high end proizvodi i više nije bilo povratka. Ljubav je rođena!

Kada je prvi put u moje ruke došao M.A.C MSF Soft & Gentle i na mom licu se pojavio JLo Glow 🙂 upisala sam školu šminkanja u namjeri da postanem šminker.

To je prvi M.A.C proizvod koji sam imala, obožavala i izgubila u nekoj studentskoj selidbi. Nakon njega došli su neki novi: Diorov Amber Diamond, Estee Lauder Pure Color Illuminating Powder Gelee, The Balm Mary-Lou Manizer.

Nekako se poklopila ova katastrofa…

…sa odlaskom u Zagreb. U Zagrebu postoji M.A.C radnja 🙂 i onda se desilo ovo…

 

Mineralize skinfinish Soft&Gentle  dolazi u plastičnom pakovanju od 10g sa providnim poklopcem koji ima magnetno zatvaranje. Kutijica je od tvrde plastike, čvrsta je i izgleda izdržljivo (treba li da napominjem zašto mi je to važno).

Riječ je o pečenom, kamenom highlighteru koji sadrži vitamin D i kompleks 77 minerala.

Sam proizvod je fantastičan. Izuzetno je pigmentisan i potrebna je mala količina da bi se postigao onaj lijepi izgled zdrave, sjajne kože. Ja ga nanosim na vrh jagodica, malkice iznad i ispod obrva i na vrh nosa i za razliku od Mary-Lou Manizera koji je baš zlatan, Soft&Gentle je nešto između breskvaste, zlatne i boje šampanjca. Mislim da ova nijansa highlightera odgovara svakom tenu, pa čak i jako svijetlim djevojkama ako se koristi u manjoj količini. Moguće ga je nadograđivati, što ga čini odličnim sveznikom za bilo koju priliku.

 

Odlično se blenda, truši se minimalno i nema nikakav miris.

 

Količina proizvoda koju dobijete (10g) po cijeni od oko 55KM je dovoljna za nekoliko godina. Ukoliko ste u potrazi za savršenim highlighterom, kad budete u blizini M.A.C radnje obavezno pogledajte ovaj proizvod. Garantujem da iz radnje nećete izaći bez njega 🙂

Toliko od mene za ovaj put :*

 

 

You may also like

4 komentara

  1. Upravo tako! Ja sam uvek naginjala Lightscapadeu, jer sam svetle puti, a Soft And Gentle nisam gledala, jer mi je izgledao previse roze. Stvar stoji ovako: Lightscapade je belo zlatan, dok je Soft And Gentle caroban. Kada vam se jednom dopadne, zaista mogu i ja da se kladim da necete izaci iz prodavnice bez njega

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *