Da I Ne kada je šminkanje u pitanju

Mat usne, sjajne usne, samo maskara i crveni ruž, eyeliner , smokey eyes..trendovi šminkanja se mijenjaju iz sezone u sezonu, ali neka osnovna pravila ostaju ista i moda im ništa ne može 🙂

Podloga

Nikada, ali NIKADA ne nanositi puder na kožu bez kreme ili primera.

img_2771

Uvijek je potrebno postaviti neku barijeru između kože i pudera, ma koliko on bio hidratantan ili njegujući.

Ono što žene često zanemare je nijansa pudera. Ništa gore i ružnije nego različita boja lica, vrata i dekoltea. Važno je uskladiti nijansu pudera sa prirodnom bojom tijela ukoliko ne želimo da izgledamo kao da smo se šminkale zatvorenih očiju i bez ogledala.

wrong-shade-foundation catherine-zeta-jones-bad-bronzer1

Podlogu uvijek treba zaključati puderom u prahu ili u kamenu. Tako ćemo izbjeći ono ružno prosijavanje na čelu, nosu i bradi, a i podloga će duže biti na licu onakava kakva je bila kad smo je tek nanijeli.

Iluminator (Highlighter)

IMG_2556

Obožavam iluminatore u svim oblicima: tečne, u sticku, u prahu, kamenu..sve, ali važno je da ne pretjeramo jer lice može izgledati kao da je masno. Highlighter treba nanijeti na najistaknutije dijelove lica ( vrhove jagodica, malo na vrh nosa ili dužinom nosa i iznad gornje usne), a ostatak lica bi trebalo da bude mat.

Rumenilo

Rumenilo nanositi na jagodice i blendirati ka gore, nikako ispod jagodične kosti.

Važno je rumenilo dobro izbendirati, jer ćemo u suprotnom izgledati prljavo ili kao da nas je neko istukao 🙂

bad_blusher-656x453 9e116519bcc14c4b691ee4f77fcafc25 bad-blush

Obrve

Nijansa obrva  trebalo bi da bude za nijansu ili dvije tamnija od kose i nikada, nikada, nikada ne crtati obrve crnim kreonom!!!

45d92d86913b3ebec822c6a2ffd7389b

Oči

Prije sjenila neophodno je na kapak nanijeti podlogu(primer), jer će sjenilo trajati duže i neće ulaziti u pregibe kapka.

Maskara je obavezna, ali voditi računa kada je uvijanje trepavica u pitanju.

tumblr_m20w6o18rz1qdetvy

Trepavice bi trebalo uviti uvijačem prije maskare, nikako posle, jer bismo tako mogli oštetiti trepavice.

Usne

Prije svega važno je nanijeti balzam za usne, sačekati nekoliko minuta, pa tek onda nastaviti sa šminkanjem. Nema tog ruža ili sjaja koji će dobro izgledati na suvim i ispucalim usnama.

Olovka je najbolji prijatelj ili neprijatelj onih koji vole da malo povećaju usne. Ništa nećemo napraviti ako u jednom potezu iscrtamo debelu liniju oko usana, nego je potrebno olovku nanositi laganim i kratkim pokretima tik iznad linije usana. Tako će usne izgledati prirodnije, a ne kao da smo ih zalijepili na lice.

0fc026338094dbc854ac4020809437f1

Toliko od mene za ovaj put :*

 

Bad makeup fotografije su sa google.com

 

 

 

You may also like

2 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *