Catrice Cosmetics HD Liquid Coverage foundation & Liquid Camouflage concealer

HD Liquid coverage foundation
Lagana i nemasna tekstura za gladak i besprijekoran ten – čak i bez photoshopa! Pruža dugotrajnu i potpunu pokrivenost do 24h. Bez osjećaja težine na licu izjednačava boju tena. Sa HD završetkom, za svakodnevnu upotrebu ili ojavljivanje pred kamerama.

img_2815

Puder dolazi u prelijepoj staklenoj mat bočici od 30 ml sa kapaljkom. Pakovanje je takvo da bih na prvu pomislila da je puder nekog dosta skupljeg brenda, a ni sam puder ne odudara od pakovanja.

img_2816

img_2813

Prozračne je i lagane teksture, dovoljno tečan i tanak da se lijepo izblendira,a opet dovoljno pigmentisan da pokrije nesavršenosti na koži. Jedan sloj je dovoljan za prekrivanje neujednačenosti tena, dok sa dva sloja dobijete potpunu prekrivenost. Ima mat finiš ali ne tako da lice izgleda zacementirano, nego koža izgleda čisto, zaglađeno, kao da je sama tako savršena. Na mojoj koži (normalna, sa masnijom T zonom) stoji četiri sata bez matiranja, ne prosija i ne postane neuredan. Nećete pogriješiti ako ga nanosite četkicom, spužvicom ili Beauty Blenderom, ali na mom licu je najljepše izgledao kada sam ga nanosila prstima. Mislim da u drogerijama ne postoji puder koji može da parira ovom. Što se tiče ovog pudera postoji samo jedno “ali” ..dolazi u samo četiri jako svijetle nijanse 010, 020, 030, 040. Meni savršeno odgovara 030 nijansa, a uvijek sam na svjetlijoj strani. Cijena mu je 15 KM.

Liquid Camouflage high coverage concealer

img_2791

Odlična dopuna puderu je ovaj korektor. Dolazi u dvije univerzalne nijanse, rozikastoj ( 010 Porcellain) za one sa hladnijim podtonom i u žućkastoj ( 020 Light Beige) za one sa toplijim podtonom.

Za moje podočnjake odlična je Light Beige nijansadok Porcellain koristim ako baš hoću da posvijetlim dio ispod očiju .

img_2796

img_2800

img_2829

Dolazi u plastičnom pakovanju od 5 ml sa sužvastim aplikatorom koji je odličan za nanošenje proizvoda. Pigmentacija ovog korektora je odlična, lako se blenda i izdržaće čitav dan. Ja ne volim da setujem područje ispod očiju, tako da mi se na kraju dana malo uvuče u borice, ali ništa što bi mi pokvarilo utisak.

img_2826

Cijena mu se kreće između 8 i 10 KM.

img_2825

Možda će ova izjava nekima zvučati pretjerano, ali bolja drogerijska kombinacija od ove ne postoji!! Stojim čvrsto iza svojih riječi 🙂

 

 

 

 

You may also like