ArtDeco Rich Treatment puder

Već nekoliko godina ne koristim puder za lice. Ne zato što imam nešto protiv pudera nego mi je sasvim dovoljna Garnier BB krema pa nemam potrebu za nekom promjenom. Ali to ne znači da ih ne kupujem. Kupujem sve vrste podloga, u svim nijansama i sa različitim moćima za moje šminkersko koferče.

Prije nekoliko dana ugrabila sam na sniženju u CM-u ovaj ArtDeco Rich Treatment puder u nijansi 15 i zbog njega sam malo ostavila moju BB kremu po strani.

IMG_2492

Dolazi u staklenoj bočici od 20 ml sa spatulicom.

IMG_2488

IMG_2491

Nisam fan ni mililitraže ( 30 ml bi bilo ok) niti spatulice ( više volim pumpicu) ali sam proizvod je odličan.

Tekstura ovog pudera je baš bogata i kremasta, lako se blendira i sunđerom i četkicom, ali najljepše mi izgleda kada ga nanesem prstima.Ne uvlači se u porice i borice i ima dewy završnicu . Bez prosijavanja izdrži do četiri sata na mojoj normalnoj koži, tako da mi se čini da bi bio idealan za one koji imaju suvu kožu. Ima jaku moć prekrivanja i u  jednom sloju, ali definitivno može da se nanosi u više slojeva za potpuno prekrivanje neujednačenosti tena.  Oko osam sati izgleda sasvim pristojno, ne oksidira i ne postaje ‘cakey’ kako dan odmiče. Na ovaj izgled mislim kad kažem ‘cakey’

images
google.com

Sastav:

IMG_2495

Redovna cijena mu je 22 KM u CM-u, a 12 KM na sniženju.

 

You may also like

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *