Golden Rose Longstay liquid matte lipstick

IMG_1625

Već i ptičice na granama znaju koliko volim tečne ruževe, ali ovo je novi nivo ljubavi. Golden Rose me je još jednom ostavio bez daha.

Ruž dolazi u plastičnoj, providnoj bočici od 5,5 ml sa mat čepom. Dopada mi se pakovanje, kvalitetno je i čvrsto. Sam aplikator je odličan. Pljosnat je i omogućava precizno nanošenje ruža.

IMG_1632

Od dvanaest dostupnih nijansi izabrala sam tri koje su mi se najviše dopale, a to su 01, 03, i popularna nijansa 10.

IMG_1629

IMG_1627

Tekstura ovog ruža je odlična. Vodenastiji je od ostalih mat ruževa koje sam koristila, a opet kremast i bogat. Pigmentacija je isto odlična i dovoljno je da ga nanesete u tankom sloju za potpuno prekrivenost. Što se isušivanja tiče, isušuje usne..ali ako su dobro hidrirane ne bi trebalo da bude problema. O pripremi usana za mat ruž sam već pisala ovde . Po nanošenju je ljepljiv, ali taj osjećaj potpuno nestaje kada se ruž osuši i imaćete osjećaj kao da nemate ništa na usnama.  Jedino što mi se ne dopada je miris. Slatkast je, a opet nekako jak, ali srećom ne zadržava se dugo pa mi ne smeta previše.

Od ove tri nijanse najviše mi se dopada i najviše odgovara mom tenu nijansa 03.

IMG_1643

IMG_1633

IMG_1628

Predivna mauve nijansa, koja mi je odlična za svaku priliku i u svako doba godine.

Nijansa 01 nije baš po mom ukusu. U bočici mi izgleda kao lijepa breskvasta boja, ali na usnama mi je nekako mliječna i od nje izgledam isprano i bolesno.

IMG_1641

Ni tako popularna desetka me nije oduševila.Nijansa jeste lijepa, moderna siva u kojoj ima malo ljubičaste, ali mom tenu ne odgovara.

IMG_1644

Međutim..kombinacija ove dvije nijanse mi je savršena. Prvo nanesem nijansu 10 na čitave usne, a onda na sredinu 01 i lijepo izblendiram. Ova kombinacija mi je pun pogodak.

IMG_1631

Sastav:

IMG_1640

IMG_1651
01                                                      03                                                               10

 

Cijena ovog ruža je 6,5 maraka što je daleko ispod cijene ostalih tečnih mat ruževa. Ukoliko ste ljubitelj mat usana,trk u najbližu parfimeriju po ovu divotu.

 

 

You may also like

4 komentara

  1. Rževi su zaista odlicni.Svi hvale desetku ali sam malo skepticcna da li ce mi odgovarati jako sam svjetla?LP
    Posjeti moj blog nova sam u ovome tako da kzem blogosvijetu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *