Iz mamine učionice- 10 najboljih maminih savjeta

Mama- najvažnija osoba u životu svakog čovjeka.
Moja je od onih previše brižnih, moderno zvanih “helikopter mama”. Iako imam 31 godinu i imam svoju djecu, ona još uvijek leti oko mene i pokušava da me zaštiti od svega što bi moglo da me povrijedi.
Pored toga, ona je  jedna od najženstvenijih i najljepših žena koje poznajem i uvijek mi je bila uzor.
Evo nekih njenih savjeta o ljepoti,modi,prijateljstvu i još..
Nikad,nikad ne idi u krevet sa šminkom na licu
Nakon izlaska, kad sam kući dolazila u gluvo doba i samo čekala da se dokopam kreveta priznajem da sam dolazila u iskušenje da preskočim čišćenje lica, ali savjest mi to nikad nije dozvolila. Šta je pet minuta umivanja u odnosu na deset dana liječenja bubuljice na sredini čela koja bi me sigurno ujutro dočekala!
Ne pretjeruj sa šminkom
Mojoj mami godinama jedina šminka je crni eyeliner. Nikada mi nije bilo jasno kako uspijeva da izgleda kao da je sate provela ispred ogledala kada je ustvari samo povukla dvije linije po očnim kapcima..Ja koristim malo više proizvoda na svom licu,ali ipak najljepše se osjećam sa malo tonirane kreme,maskare i sjajem za usne.
Kosa,nokti zubi
Sveto trojstvo! Nema te šminke koja će zamaskirati neurednu kosu i nokte, te pokvarene zube. Kada je kosa čista, nokti uredni,a zubi zdravi uvijek izgledaš pristojno.
Nemoj da nosiš nešto samo zato što je moderno
Važnije je da znaš šta ti dobro stoji. 
Štikle uvijek!
Moja opsesija cipelama počinje upravo u maminom cipelarniku. Uvijek je nosila štikle i nije ih se odrekla čak ni zbog teškog posla i višesatnog stajanje. Sjećam se da sam još kao mala djevojčica obuvala njene cipele sa najvišom potpeticom i hodala po kući. U mom cipelarniku od ravne obuće mogu se naći samo japanke za plažu, patike za vježbanje i jedne baletanke koje sam nosila dok sam bila trudna. Ne znam..ima nešto u tim visokim potpeticama!
Ispravi se
Možeš da obučeš najljepšu odjeću, da imaš najbolju frizuru i šminku, ali ako imaš loše držanje sve ovo pada u vodu. Ispravi se i hodaj kao da je svijet tvoj 🙂
Nasmij se
Budi vedra i nasmijana..život je previše kratak da bi bila mrzovoljna i namrštena.
Budi samostalna, vrijedno radi i imaj svoj novac
Nikad ne očekuj od nekog da plaća tvoje račune, u suprotnom nisi slobodna.
Ne očekuj da te svi vole
Čak i kad bi bila najpametnija, najljepša, najljubaznija uvijek bi se našao neko kome se ne bi dopadala. Svijetu se ne može ugoditi i zato to ni ne pokušavaj.

Imaj malo prijatelja,ali neka budu pravi 
To su oni koji su uz tebe uvijek i kad se smiješ i kad plačeš.Takvih je malo,ali vrijede.
Poštuj tuđe vrijeme
Nikada nemoj da kasniš, tako samo pokazuješ da ti nije stalo. 

You may also like

4 komentara

  1. Raznježila sam se onog trenutka kada sam vidjela fotku na Instagramu i u njoj doslovno vidjela tebe i Unu. Divan i emotivan post, posebno za nas koje nismo bliske sa svojim mamama, a obećale smo to ispraviti jednog dana sa svojim princezama 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *